עוגת פירות לימונית

אין ספק שזו העוגה הכי טעימה שיש

מכינה אותה שוב ושוב כבר כל-כך הרבה שנים

והיא תמיד מוצלחת

פשוטה להכנה וטעימה טעימה

מצרכים:

ארבע ביצים מופרדות

אחד ורבע כוס סוכר

חצי כוס שמן חמניות

חצי כוס מיץ לימון

גרדת לימון מלימון שלם

כפית תמצית וניל

אחד ורבע כוס קמח תופח

קורט מלח

4-5 תפוחים/פרי אחר

 

אופן ההכנה

מקציפים את החלבונים, עם מעט מלח והסוכר, עד לקבלת קצף יציב, אבל לא קשה מידיי

בקערה נפרדת, מערבבים את כל ה"רטובים" עד לקבלת בלילה כמעט אחידה

מקפלים בעדינות את הבלילה ואת הקמח לקצף הביצים, עד לקבלת מסה אחידה

מחממים תנור ל 180 מעלות ומורחים תבנית אפייה בשומן

בתבנית מניחים את התפוחים המגולענים והחתוכים

שופכים מעל את הבלילה

מפזרים שקדים/אגוזים ואופים למשך כחצי שעה

כדאי לבדוק עם קיסם, אם האמצע מוכן

 

בתיאבון

 

אשמח שתכתבו לי איך יצא, ואם אתם מפרסמים את המתכון, בבקשה לתת קרדיט