פסטו רוקט/בזיליקום

אני אוהבת שיש לי ממרחים במקרר, ואפילו במקפיא, ככה תמיד יש לי מה לאכול

אחד הממרחים הבסיסיים וברשימת "החובה שיש במקרר" הוא ממרח הפסטו

אפשר לנסות עם כל "ירוק" אחר

שווה לנסות

 

החומרים

אחד צרור רוקט/בזיליקום שטוף היטב ונקי מגבעולים

חצי כוס שמן זית משובח

200 גרם פיסטוקים/אגוזי מלח/צנוברים/שקדים, קלויים קלות

מלח גס ופלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט

שן שום גדולה

פלפל ירוק חריף ללא גרעינים

כף מיץ לימון

שתי כפות פרמזן  (לא חובה) משובח

 

אופן ההכנה

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון, עם להב פלדה

וקוצצים ב"פולסים" עד לקבלת המרקם הרצויי 

מכניסים לצנצנות נקיות ומכסים במעט שמן זית, לשמירת הטריות

 

בתיאבון